Old Minneke Tripel:

 

Durf ie oene lipp'm an een Old Minneke te zett'n?

 Onze Tripel is gebrouwen met koriander en sinaasappelschil, wat zorgt voor een heerlijke zoete, kruidige smaak.

De OId Minneke Tripel heeft een alcohol percentage van 9,1% en is een bier om heerlijk van te genieten.

 

De sage:

Op de Hoolterbarg ligt de Diepe Hel. Vrogger woonde de hekse Old Minneke hier in de heksenkoele. Old Minneke probeerde keer op keer jonge keals te vangen om hun ziel af te pakken en zo hun levensenergie te krieg’n en eeuwig te lèven. Om niet deur Old Minneke gepakt te word’n leerde de keals de volgende spreuk:

“Old Minneke, Old Minneke, met oe goa ik neet met. Ik heb mien zinnen en minnen, op een ander mèken ‘ezet.”

 

De Rode Rijder Pale Ale:

 

Ie könt 'm rustig lös trekk'n um 12 uu 's nachts, want de ridder waakt nog altied over oe!

Onze Pale Ale is gebrouwen met Amarillo hop, wat zorgt voor een heerlijk hoppige en fruitige smaak in het bier. De Rode Rijder Pale Ale heeft een alcoholpercentage van 5,8% en is perfect om van te genieten als dorstlesser.

De Sage:

Rond 1350 heerste Jan van Arkel, bisschoep van Utrecht, over grote delen van Overijssel. Hij heeft een kasteel in Holten, de Waerdenborch. De Rode Rijder van de Waerdenborch doolt eeuwig rond in de nacht en houdt rond het kasteel de wacht. Als de klok 12 uur 's nachts slaat komt hij uit het urnenbos en laat de weerwolf los.

De Rode Rijder leeft nog voort, bewaart de streek voor roof en moord en houdt de weerwolf in zijn macht.

 

Sikkenstroate:

 

Das mien Bock!

Onze herfstbock is gebrouwen met maar liefst 7 verschillende moutsoorten en 2 soorten hop, wat zorgt voor een complexe en diepe smaak. Om het bier nog unieker te maken, hebben we er zoethout aan toegevoegd.

De Sikkenstroate herfstbock heeft een alcoholpercentage van 5,8% en is een echte traktatie voor de smaakpapillen. Met zijn volle body en moutige karakter, proef je subtiele geroosterde smaken en tonen van zoethout en drop op de achtergrond. Een perfect bier om te genieten tijdens de herfstavonden.

 

Het verhaal:

Een klein onèuglijk streuitje, boer’nhuuskes in ne riege.
Die ’k mà neet vergett’n kan, uut mien gedacht’n kriege.
Hèèl schemmerig, zô lang elèène, hoe was het ôk à wier?
An de eene kàànte Graads en an de ààndre kàànte Spier.

 

Derk met den Beer

 

Bier vuur elk joargetiede. Net as Derk; stark met karakter!

 

Een heerlijk donker bier met zoete tonen van karamel en rozijnen en een subtiele hint van rood fruit, afgerond met een kruidige nasmaak.

Derk met den Beer heeft een alcoholpercentage van 11,3%, waardoor het een stevig bier is om rustig van te genieten.

 

De Sage:

Lange tied e’lene leavde d’r een eigenzinnige boer in disse buurte. Hij was trots op ziene mott’n met mooie keune. Tuut dat hij de zeekte onder t’ vee kreeg en ze stuk vuur stuk dood neer viel’n.

Uut wanhoop en helligheid pakte hij vleukend zien jachtgeweer en stoevde noar buuten toe en schøt noar de hemel.

Dat vund Onze Lieve Heer neet grappig en vuur straf veranderde Hij de hellige boer met een bliksemschicht in Derk met den Beer.

De boer was veranderd in een spookfiguur met een grote kwaaie dekbeer. Nog steeds dwaalt hij tussen kasoamd en Nieuwjoar rond um te kieken of alles wal glad is um het huus. Zo neet, bun ie alles kwiet

De Boezekearl

Waart oe voor de Boezekearl! Griep't um veur datte oe grip!

 

De Boezekearl Dubbel bier is een ware smaakbeleving dankzij het gebruik van 7 verschillende moutsoorten. Het heeft een subtiele karamelsmaak en een zachte, warme afdronk met een licht kruidige toets dankzij de gist.

De Sage:

Vrogger heb mien oale luu mie altied e’waarnt veur d'n Boezekearl. Zie zeien da'k neet te dichte bi-j ut water mossen kommen umdat Boezekearl ow dan kriegen kon. Dee i-j dat toch en kwam i-j te dichte in de buurte dan grep Boezekearl ow en trok hi-j ow de poel of de putte in.

Waart oe voor de Boezekearl!
Griep’t um veur datte oe grip

 

Völlik

Völlik is Saison met 6,4% alcohol en is een door drinkbaar lente en zomer bier.

Völlik heeft kruidige smaken en een licht droge afdronk.

 

Völlik was een arrogante boer die neerkeek op de kleine boer Jaantie. Völliks knechten gooiden stenen op Jaanties land, wat hem te veel werd waardoor hij ziek werd. De witte wieven in het naastgelegen bos zagen dit en zorgden ervoor dat Jaanties oogst de beste was van de buurt. Völlik kreeg respect voor Jaantie en gaf hem zijn beste bier, de saison met een vleugje witte wieven.