Brouwerij Tanklokaal

Wouter en Jelle zijn in 2017 begonnen met het ontwikkelen van eigen bieren en recepten. Ze zaten op een zomeravond in de tuin te genieten van lokaal speciaalbier. Toen dachten ze: "dit kunnen wij ook." Na wat kennis opdoen door boeken te lezen en op internet rond te kijken gingen de jongens aan de slag.

"Het begon allemaal met de potten en pannen van oma in de keuken. Vervolgens "verhuisden" wij naar het tanklokaal van de voormalige boerderij van Jelle zijn ouders en hadden hier onze eigen brouwketeltjes. Ons eerste bier kwam in de zomer van 2020 op de markt. Nog steeds ontwikkelen wij hier de recepten die later gebrouwen worden in een professionele brouwerij. In het “tanklokaal” maken we de lekkerste recepten voor een heerlijk “biertje uut de buurte”. Elk biertje heeft zijn eigen verhaal, gebaseerd op een lokale sage."

 

Bier van Wouter en Jelle

Wat het bier bijzonder maakt is dat de mannen het bier een eigen karakter geven. Wouter en Jelle houden zelf van lekkere doordrinkbare bieren met een fruitig karakter. Dit is terug te vinden in de bieren van Bierbrouwerij Tanklokaal. Elk bier dat ze maken is gebaseerd op een lokale sage. Een verhaal uit de omgeving, mede hierdoor is het populair. Dat maakt het zo uniek. Het is een mooi product geworden voor de streek.

"Recepten ontwikkelen is onze favoriete bezigheid. Als we een goed recept hebben gaan we het brouwen. We hebben het in ons hoofd en zetten het om werkelijkheid. Daarna proeven. Dat is ook altijd top! Het gehele proces is gewoon super."

 

Toekomst van de brouwerij

Het doel is om meer bieren op de markt brengen. Omdat wij de recepten zelf ontwikkelen en een unieke smaak aan het bier willen geven duurt het uitbrengen van een bier wat langer dan gemiddeld. Het doel is elk jaar een nieuw bier uit te brengen. Wij willen over een aantal jaar kunnen zeggen dat we een mooie serie aan unieke lokale speciaalbieren hebben waar mensen samen met ons van kunnen genieten.